top of page

Model relacijske in družinske terapije

 

Osnovno izhodišče za izvajanje psihoterapije je inovativni model relacijske in družinske terapije, ki ga je pri nas razvil dr. Christian Gostečnik in temelji napredpostavki, da smo ljudje bitja odnosov.

V življenju nas spremljajo in na svoj način zaznamujejo izkušnje, ki smo jih pridobili v času odraščanja. Ker je to zapisano vnaših možganih, kasneje vedno znova nezavedno iščemo neka podobna občutja,vzdušja, odnose. Včasih tudi takšna, v katerih se ne počutimo dobro, pa vseenovztrajamo v njih in si sami ne znamo pomagati.

Terapevtsko delo tako pomaga posameznikom, parom ali družini razrešiti nefunkcionalne vedenjske vzorce nanotranje osebni, medosebni in na ravni družine kot sistema.

Q65A6002_resize_edited.jpg

Kot terapevtki relacijske družinske terapije vzpostaviva s tabo varen in sočuten odnos, v katerem ti pomagava ozavestiti in razumeti tvojo sedanjo situacijo v luči prejšnjih izkušenj.

V takem odnosu se lahko začutiš in izraziš v celoti. Nudiva ti podporo pri iskanju tvoje moči, da prevzameš odgovornost za svoje življenje in te spodbujava k izbiram, s katerimi ga lahko izboljšuješ. Ko ustvariš s terapevtom odnos, v katerem si ti lahko ti, boš takšen odnos lažje ustvarjal tudi s svojimi najbližjimi.

Odnosi pa so tisti, ki zdravijo.

V psihoterapije vključujeva tudi posamezne tehnike vedenjsko kognitivne terapije in geštalt pedagogike. Psihoterapija se izvaja po principih terapevtskega modela v skladu z etičnim kodeksom zakonskih in družinskih terapevtov.

bottom of page